Ingezonden

LUCENA – De Spaanjaard Alejandro Valverde heeft dinsdag de tweede etappe van de Ruta del Sol op zijn naam gebracht. De coureur van Movistar ontsnapte tijdens de slotklim uit een kopgroep en fietste in zijn eentje naar de finish.

De Rus Denis Mentsjov kwam op tien seconden als tweede over de streep, met in zijn kielzog de Est Rein Taaramae, de Luxemburger Frank Schleck en de Oezbeekse Vacansoleil-coureur Sergej Lagoetin.

Bauke Mollema en Robert Gesink maakten deel uit van een groepje dat op 21 seconden van Valverde over de streep kwam. De Rabobank-renners eindigden respectievelijk als elfde en veertiende.

Voor Gesink is het zijn eerste koers sinds hij eind vorig seizoen zijn been brak. Tom Dumoulin van Project 1t4i werd knap dertiende.

Valverde nam dankzij de etappewinst tevens de leiding in het algemeen klassement over van de Duitser Patrick Gretsch. Dumoulin is de beste Nederlander. Hij staat zesde, op achttien seconden. Wilco Kelderman staat dertiende, op 28 tellen. Gesink is nummer veertien, eveneens met 28 seconden achterstand.

ZIE OOK


Ramirez wint eerste etappe Andalusië

Gretsch wint in Andalusië, rentree Gesink

Gilbert vreest Valverde

Ritzege Valverde in Tour Down Under

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2746498/valverde-neemt-leiding-in-andalusie-.html