Ingezonden

KERKRADE – Annemiek van Vleuten is zaterdag Nederlands kampioene op de weg geworden.

De renster van Rabobank reed in de slotronde weg bij haar ploeggenote Marianne Vos, die vorig jaar het rood-wit-blauw veroverde. Lucinda Brand pakte de bronzen medaille.

Vos was enkele weken uit de roulatie vanwege een sleutelbeenbreuk.

Het is voor Van Vleuten de eerste nationale titel op de weg. De drie rensters waren in gezelschap van Amy Pieters al in de eerste ronde weg gereden uit het peloton.

Pieters moest als eerste afhaken, waarna Van Vleuten de aanval koos. Brand moest vervolgens ook toestaan dat Vos bij haar weg reed.

Die maakte de aansluiting met haar ploeggenote, maar moest op de steile beklimming van het Duivels Bosch toch passen. Vos reed haar eerste wedstrijd na een sleutelbeenbreuk die ze eind mei opliep.

Hoofddoel

Van Vleuten was dolgelukkig met de zege. ”Ik ben afgelopen winter geopereerd aan een beknelde liesslagader. Het herstel verliep aanvankelijk niet voorspoedig en het was de vraag of ik ooit weer op niveau kan presteren.”

“Dat maakt wel wat los bij me nu. Ik had van deze wedstrijd – samen met het WK en de Olympische Spelen – een hoofddoel gemaakt. Geweldig dat die prijs nu binnen is.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2842720/van-vleuten-troeft-vos-af-nk.html