Ingezonden

SERAING – Nico Verhoeven was zondag niet verbaasd door het sterke optreden van Bauke Mollema en Robert Gesink in de eerste rit van de Tour de France.

Door Charlie Bootsman

“Dit is een bevestiging van de goede vorm van die mannen. Ze winnen dan niet, maar de manier waarop ze zich laten zien is goed”, aldus de ploegleider van Rabobank.

Mollema werd in Seraing vijfde en Gesink legde beslag op de zevende plaats. “Dat is wat anders dan dat je er net aan hangt. Wel jammer dat die drie mannen vooruit waren, anders hadden we op het podium gestaan.”

Tegenvaller voor Rabobank was de harde val van Luis Leon Sanchez. De Spanjaard is naar het ziekenhuis met een pijnlijke rechterpols. “We hadden eigenlijk op hem gegokt. Het is een goed weekend, maar het zou vervelend zijn als we hem kwijtraken. Hij is een man die we zeker kunnen gebruiken in de jacht op ritsucces.”

Steven Kruijswijk werd 61e op 23 seconden. “Hij kon net niet mee met de eerste groep, maar dit zijn ook niet zijn klimmetjes. Hij verliest wel kostbare seconden. Mollema en Gesink zijn de mannen waar op moeten rekenen voor het klassement.”

Lees alles over de Tour op onze special

ZIE OOK

 
Sagan: ‘Excuses dat ik niet overnam’
 
Goed gevoel bij Mollema
 
Vrees voor polsbreuk Sanchez ongegrond

Sagan slaat toe in Seraing

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2848976/verhoeven-blij-met-gesink-en-mollema.html