Posted on 24 december 13 in Wielernieuws profs

Geplaatst op dinsdag 24 december 2013 om 12:39 door redactie.

foto: Sirotti

Alexander Serebryakov is voor de komende vier jaar geschorst. De Rus, die afgelopen seizoen de overstap maakte van Team Type 1 naar Euskaltel-Euskadi, werd gepakt op het gebruik van EPO. In maart 2013 werd hij onverwachts getest na een training, waaruit bleek dat hij doping gebruikt had.

Bloedwaarden uit 2012 zijn hierop hertest, waaruit bleek dat de Rus toen ook al diezelfde stof in zijn bloed had zitten. De schorsing bedraagt daarom vier jaar, in plaats van de gewoonlijke twee jaar. Voor de 25-jarige Serebryakov gaat de schorsing, met terugwerkende kracht, in op 5 april 2013, waardoor hij pas vanaf 5 april 2017 weer aan profkoersen deel mag nemen.

Serebryakov stond dit seizoen bij zeven wedstrijden aan de start, waarvan hij slechts drie keer de finish bereikte. In 2012 behaalde hij voornamelijk in kleinere wedstrijden goede resultaten. Dit leverde hem veel RiderValue-punten op. Hij werd hierdoor een interessante renner voor Euskaltel, dat in 2012 juist punten nodig had om de WorldTour-licentie voor 2013 te behouden. Inmiddels is de ploeg gestopt.

Dit artikel is afkomstig van Wielerflits, Lees verder op: http://www.wielerflits.nl/nieuws/25059/vier-jaar-schorsing-voor-rus-serebryakov.html