Ingezonden

HOOFDDORP – Krap een maand na haar sleutelbeenbreuk in de Valkenburg Hills Classic reed Marianne Vos op dominante wijze naar de eindzege in de Giro Donne. Daarmee verbaasde ze niet alleen vriend en vijand. Ook voor Vos zelf kwam de winst als een grote verrassing.

Door Anne Joldersma

“Dit had ik van te voren zeker niet verwacht”, laat de Raborenster aan NUsport weten. “Ook na mijn winst in de eerste en de twee etappe dacht ik nog niet aan het klassement. De dag erna verloor ik ook de roze trui.”

“Maar in de vierde etappe, een bergrit, won ik weer en met behoorlijk verschil op mijn grootste concurrentes. Pas toen ben ik er in gaan geloven.”

Net zoals vorig jaar boekte Vos in de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen uiteindelijk maar liefst vijf etappezeges. Een behoorlijke opsteker voor de renster die eind mei haar olympische voorbereiding ernstig verstoord zag door de val in Limburg.

Ritme

“Ik wist natuurlijk wel dat mijn basis goed was, maar mijn voornaamste doel in de Giro was om weer ritme op te doen richting Londen. Dat was best vreemd om van te voren te moeten zeggen na mijn zege van vorig jaar. Maar dat was wel het belangrijkste.”

“Toch blijft het voor de vrouwen de belangrijkste wedstrijd. Dan is het fijn als je om de winst kan meestrijden en de vijf etappezeges maakt het natuurlijk extra mooi.”

Vos kan daardoor met een goed gevoel de blik volledig op de Olympische Spelen leggen. “Die komen nu erg dichtbij. Zoals wij thuis zeggen: ik kom met moraal terug uit Italië.”

ZIE OOK


Vos schrijft Giro Donne op haar naam

Vos: ‘Sleutelbeen heeft zich prima gehouden’

Vos maakt eerste kilometers na val

Vos rijdt olympische wegwedstrijd en tijdrit

Vos: ‘Londen ga ik wel halen’

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2854375/vos-met-moraal-londen.html