Ingezonden

ROME – Marianne Vos heeft zondag haar tweede overwinning op rij in de wereldbeker voor vrouwen behaald.

De Nederlandse alleskunner op de fiets won na de Ronde van Drenthe in Italië ook de Trofeo Alfredo Binda, de tweede wedstrijd van de cyclus. Vos troefde de Italiaanse Tatiana Guderzo en de Duitse Trixi Worrack af.

De coureur van Rabobank maakte met twee teamgenotes, Annemiek van Vleuten en Pauline Ferrand-Prevot, deel uit van een kopgroep van elf rensters die na dertig kilometer ontstond. Toen de vluchters werden teruggepakt probeerde Vos het tijdens een klim in haar eentje, met succes.

”Vanaf de top was het nog zo’n tien kilometer naar de streep en omdat ik geen tijden doorkreeg van de motor, ben ik vol blijven rijden tot de finish. Toen ik op een gegeven moment niemand meer achter me zag, wist ik dat het goed zat”, aldus Vos op de website van de Raboploeg.

Het was alweer de derde keer dat ze de Trofeo Alfredo Binda won. ”Die andere twee keer won ik in een massasprint en in een sprint à deux, dus om nu solo aan te komen, maakt deze overwinning wel speciaal.”

Iris Slappendel

In België behaalde Iris Slappendel een tweede plaats bij Gent-Wevelgem voor vrouwen. De Nederlandse had na een wedstrijd over 114 kilometer op de finish een achterstand van 51 seconden op de Britse winnares Elizabeth Armitstead. De Belgische Jessie Daams werd derde.

Kirsten Wild was de tweede Nederlandse in de eindstand. Ze werd op 55 seconden vijfde. Amy Pieters werd zesde.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2772128/vos-opnieuw-succesvol-in-wereldbeker.html