Ingezonden

dinsdag 21 februari 2012

Het Landelijk Fietsplatform – de organisatie achter nederlandfietsland.nl – beheert alle LF-routes van Nederland. Om dat goed te kunnen doen maken we gebruik van vrijwilligers die één (of meerdere) trajecten van een LF-routes controleren. Deze trajecten zijn ongeveer 25 à 30 km lang. Voor een aantal trajecten in Friesland zoeken we nog mensen om een traject te ‘adopteren’ zoals wij dat noemen.

Het is de bedoeling dat je de route eenmaal per jaar nafietst. De controleperiode staat vast; dat is namelijk de periode vanaf Hemelvaart t/m juli. De dagen waarop je binnen deze periode controleert, bepaal je zelf.

Van het Fietsplatform ontvang je alle benodigde informatie (kaarten en zogenaamde bestekken) om voor jouw traject de controle te doen. Je controleert vervolgens de route in beide richtingen. Je kijkt of het tracé goed is beschreven, of er bordjes missen, of de bewegwijzering correct is aangegeven en of er knelpunten en andere zaken zijn. Soms is het handig om een foto te maken en het knelpunt zo aan te geven.

Mocht je een route willen ‘adopteren’ of wil je meer over het controleren van een traject weten, stuur dan een mailbericht naar Jan Chaudron van het Fietsplatform.

Bron: http://www.nederlandfietsland.nl/fiets-nieuws/vrijwilligers-gezocht-voor-controle-lf-routes-in-friesland