Ingezonden

EMMEN – Lieuwe Westra is in Emmen Nederlands kampioen tijdrijden geworden. De Fries van Vacansoleil-DCM was na 45 kilometer zeven seconden sneller dan Lars Boom: 55.27 om 55.34.

Het brons ging naar Niki Terpstra, op 21 tellen van de winnaar. Titelverdediger Stef Clement strandde met een vierde tijd net naast het erepodium.

Het was voor Westra de eerste nationale titel in het tijdrijden. En dat gaf voldoening. ”Hier heb ik jarenlang heel veel voor gedaan maar er ook heel veel voor gelaten. De beloning is er naar.”

“Deze titel zegt me meer dan de wegtitel van komende zondag. Dit is mijn discipline en daar Nederlands kampioen in worden is geweldig.” 

Maarten Tjallingii werd vijfde, voor Wilco Kelderman.

Westra (29) leek dit seizoen een abonnement op tweede plaatsen te hebben. Zowel in Parijs-Nice als in de Driedaagse De Panne als in de Ronde van België was er iemand net sterker.

Wel won de hardrijder op fraaie wijze een lastige etappe in Parijs-Nice.

Tour de France

Voor de Fries geeft de zege ook vertrouwen richting de Tour de France, die zaterdag over een week in Luik begint.

”Na mijn sterke start van het seizoen met ritwinst in Parijs-Nice heb ik even wat gas terug moeten nemen om op te bouwen richting deze periode. Dit was voor mij meer dan alleen een meetpunt, maar het is wel goed om te zien dat de vorm er is.”

ZIE OOK

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2840416/westra-troeft-boom-af-nk-tijdrijden.html