Ingezonden

Schrijvers fietsen voor Artsen zonder Grenzen
Elk jaar komen de BikeWriters met een bijzonder initiatief om aandacht te vragen voor Artsen zonder Grenzen en daarbij sponsorgeld op te halen. Eerder schreven de fietsende schrijvers samen een boek en een magazine over Tour for Life. Dit jaar is het eindresultaat een unieke cd, dankzij de hulp van een groot aantal bevriende muzikanten.

Grote Nederlandse en Vlaamse muzikanten
De originele wielersongs zijn geschreven en gezongen door onder andere JW Roy, Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers, Freek de Jonge, Rick de Leeuw, Joost Prinsen en Frank Lammers, Ivo Victoria, Guido Belcanto en de Kift. Bijzondere bijdragen kwamen van Peter Winnen, Gio Lippens en Tim Krabbé. Ook zingt op de single “Kampioenen” een koor mee van oud-wielerprofessionals met onder andere Rini Wagtmans, Michael Boogerd, Koos Moerenhout, Johan van der Velde, Jan Simons en Jacques Hanegraaf.

Grote belangstelling: vervroegde release
De officiële cd-presentatie vindt plaats op zondag 16 september in Dorpshuis De Lanteern in St. Willebrord. Vanwege grote belangstelling is de release van het album vervroegd naar 25 juni. Vanaf die datum is het in de reguliere handel verkrijgbaar. Via www.tourforlife.nl en www.bikewriters.nl kan ook een Deluxe Editie worden besteld. De opbrengst van deze Deluxe editie gaat naar Artsen zonder Grenzen.

Tour for Life
Tour for Life start dit jaar op 26 augustus. Vanuit Italië vertrekken de ploegen om in acht dagen de loodzware tocht over veelal klassieke wielerparcoursen (o.a. uit de Giro en de Tour de France) naar Nederland te rijden. Elke ploeg haalt minstens €15.000,- sponsorgeld op voor Artsen zonder Grenzen. Tour for Life 2012 is de grootste Tour for Life ooit, met 700 renners, 170 ploegleiders en 150 vrijwilligers.

Foto’s mogen alleen gebruikt worden bij berichtgeving over Emolife, Tour for Life of Artsen zonder Grenzen, onder voorwaarde van naamsvermelding van de fotograaf.

Bron: http://tour-for-life.pressdoc.com/32756-wielersongs-voor-tour-for-life