Ingezonden

HOOFDDORP – Het feit dat veel kenners hem naar voren schuiven als dé favoriet om de Tour de France te winnen bezorgt Bradley Wiggins geen slapeloze nachten.

“Ik voel totaal geen druk. Mensen verwachten iets van me door mijn resultaten, dat is toch alleen maar positief? In 2010 lag het anders. Toen had ik slecht gereden en werd ik toch gezien als kanshebber”, laat de 32-jarige Brit weten aan Cyclingnews.

Wiggins voegde dit jaar al Parijs-Nice, de Ronde van Romandië en het Criterium du Dauphiné toe aan zijn palmares.

Als geen ander realiseert de renner van Sky zich dat deze koersen aanzienlijk minder prestige genieten dan de Tour.

“Het doel is altijd geweest om pas in juli te pieken. Natuurlijk is het leuk om successen te boeken, dat zorgt voor vertrouwen, maar we hebben steeds toegewerkt naar de weken die gaan komen.”

Routeschema

Wiggins heeft de Touretappes niet uitvoerig verkend, zoals Lance Armstrong vroeger wel altijd deed. “Ik heb de tijdritten afgewerkt en ben een paar cols opgereden, meer niet.”

“De eerste keer dat ik het routeschema uitvoerig bestudeerde was onlangs op weg naar Mallorca voor een trainingsperiode. Mijn zoontje mocht een tijdschrift kopen voor in het vliegtuig en hij koos de officiële Tourgids.”

De Tour de France gaat op zaterdag 30 juni van start met een proloog in het Belgische Luik.

In het nieuwe magazine van NUsport staat een verhaal over de kanshebbers op de eindzege in de Tour. Het nummer ligt nu in de winkels, is online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2840505/wiggins-voel-geen-druk.html