Ingezonden

TERNI – Edvald Boasson Hagen heeft vrijdag de derde etappe in de Tirreno Adriatico gewonnen. De Noor van Team Sky bleef in de 178 kilometer lange rit, van Indicatore naar Terni, de Duitser André Greipel in de massasprint voor.

De Slowaak Peter Sagan finishte als derde.

Matthew Goss uit Australië eindigde als zesde en behield de leiderstrui bij de wedstrijd, die deel uitmaakt van de WorldTour.

De Nederlander Kenny van Hummel sprintte ook mee voor de zege, maar de rijder van Vacansoleil kwam niet verder dan de zevende plaats.

Matthews

Rabobank mengde zich niet in de massaspurt. Michael Matthews, de snelle man in koers in de Nederlandse ploeg, kwam donderdag hard ten val en stapte vrijdag niet meer op de fiets.

”Michael was echt van plan om van start te gaan, maar werd in de bus duizelig, dus het was niet verantwoord dat hij zou gaan rijden”, aldus ploegleider Frans Maassen op de website van Rabobank.

”Daarnaast vonden we het niet reëel dat Matti Breschel naar een topnotering kon sprinten, dus hebben we ons niet met de massaspurt bemoeid. Het belangrijkste was dat Steven Kruijswijk zonder tijd te verliezen aan de finish zou komen.”

Passo Lanciano

De komende twee dagen staan er belangrijke klassementsritten op het programma. Wegens slechte weersomstandigheden heeft de organisatie zaterdag de passage over de Passo Lanciano geschrapt.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2759846/zege-boasson-hagen-in-tirreno.html