Ingezonden

AMSTERDAM – Volgens Mark Cavendish is de komende editie van de Giro d’Italia veel geschikter voor sprinters dan die van vorig jaar.

“In 2011 waren er maar twee vlakke etappes, nu zijn er zeker zes kansen voor de spurters”, analyseert de wereldkampioen op de website van z’n werkgever.

“Wij hebben ook een equipe die hoge ogen kan gooien in de ploegentijdrit. Sowieso zijn er veel renners van ons die in staat moeten worden geacht een rit te winnen.”

De Giro start zaterdag in het Deense Herning. In de hoofdstad van het Scandinavische land, Kopenhagen, kroonde Cavendish zich op 25 september 2011 tot wereldkampioen.

“Het is een eer om de regenboogtrui te dragen. Of het nu tijdens de training of in een grote ronde is. Ik houd van dit land en haal inspiratie uit mijn zege van vorig jaar.”

Swift

Cavendish moet het in de Giro stellen zonder zijn gangmaker Ben Swift, die een schouderblessure opliep tijdens de training.

“Jeremy Hunt is een geschikte vervanger”, meent Cavendish. “Misschien is hij niet zo snel als Swift, maar ook zonder Ben kan het een mooie Giro worden.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2802907/zes-kansen-sprinters.html