Vandaag vertrekt de Red Bull Trans-Siberian Extreme-wedstrijd voor de echte diehards in Moskou, met maar liefst 9.200 kilometers langs de legendarische Trans-Siberische spoorlijn. De wedstrijd bestaat uit 15 etappes van 300 tot 1400 kilometer is dit wellicht de zwaarste rittenkoers ter wereld.

De route brengt de renners naar Kostroma, Perm, Yekaterinburg, Omsk, Barabinsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Tulun, Irkutsk, Ulan-Ude, Chita, Svobodny, Obluchye, en Khabarovsk, met de finish in Vladivostok aan de Stille Oceaan. De deelnemers overschrijden vijf klimaats- en zeven tijdszones, klimmen 58 kilometer en zullen meer dan drie weken onderweg zijn. De organisatie is van plan om er een jaarlijks evenement van te maken.

Deze race heeft dus eigenlijk alle ingrediënten om een legendarische race over twee continenten (Europa en Azië) te worden. Overigens is deze race niet alleen voor profatleten die gespecialiseerd zijn in ultramarathons, maar ook voor semiprofessionele en amateurrenners die hun snelheid en uithouding op de proef willen stellen.

Eén van de

Dit artikel is afkomstig van Wielrenblad, Lees verder op: http://wielrenblad.soulonline.nl/leesvoer/zwaarste-fietsrace-ooit-red-bull-trans-siberian-extreme/